به گزارش سافت گذر، محققان دانشگاه استنفورد با استفاده از الگوریتمهای مختلف توانستند بهترین زاویه قرارگیری توربینها را تشخیص دهند تا کارایی آنها افزایش یابد. این محققان برای اینکه مطمئن شوند توربینها حداکثر مقدار برق را تولید میکنند، روتورها در جهت مخالف باد قرار میدهند تا همزمان با تغییر زاویه وزش باد، توربینها هم جابهجا شوند.
ابداع این الگوریتمها پس از پنج سال مطالعه سرعت و جهت وزش باد و مقدار انرژی تولید شده از شش توربین انجام شد. سپس دادهها با یک مدل باد ترکیب شدند تا بهترین روش برای دریافت بیشترین انرژی برق از توربینهای جایگیری کرده در 20 زاویه مختلف مشخص شود. در نهایت این شیوه در مناطق آلبرتا کانادا به صورت موقتی آزمایش شد و اتفاقاً موفقیتآمیز هم بود.
جان دبیری، کارشناس مکانیک سیال که در این پروژه فعالیت داشت میگوید:«« ما نشان دادیم که قدرت خروجی مناطق بادخیز با استفاده از چرخش توربینها برای قرار دادن آنها روبهروی مسیر باد افزایش مییابد. این روش سبب میشود باد منحرف شده به توربینهای پایین دست نرسد و از طرفی توربینهای بالایی هم انرژی زیادی از دست دهند ولی به طور کلی برق تولید شده بیشتر شود»».
هدف نهایی این روش، افزایش بهرهوری مناطق بادخیز بود تا انرژی بادی ما را از وابستگی به سوختهای فسیلی نجات دهد.
دبیری ادامه میدهد:«« پروژه نهایی روی شش توربین متمرکز شده بود تا نشان دهد که این
تکنولوژی هم خطرات کمتری دارد و هم کاربردیتر است. مرحله بعد این است که محققان روی توربینهای بیشتری کار کنند»».
در پایان اشاره کنیم که مقاله مربوط به این پروژه در ژورنال Proceedings of the National Academy of Sciences به چاپ رسیده است.
منبع: digitaltrends.com